Wie ben ik?

Judith van Eijk (1975)

Bewegen is essentieel voor mij!
Door te bewegen voel ik mij goed, voel ik dat ik leef. Het liefst doe ik dat in de natuur, in combinatie met water is dat helemaal optimaal!
In de natuur, de golven en de wind herken ik mij zelf: altijd in beweging. Al wandelend over het strand, in het bos en suppend op het water, kom ik meer over mijzelf te weten. Welke koers ga ik varen? Wat zijn mijn mogelijkheden? Welke technieken kan ik daarbij inzetten?

Gedurende mijn werk als bewegingsdocent werd ik mij bewust dat bewegen meer is dan sporten en vervolgens dat een gezonde manier van bewegen niet alleen leidt tot een gezonde Body, maar ook tot een gezonde Mind en Soul.
Dit houdt voor mij in: bewegen zonder blessures, bewegen om je energiek en vitaal te voelen, rust in je hoofd te krijgen om uiteindelijk ontspannen te zijn.

Ik ben een echte doener, leer zelf het liefst op een interactieve manier en gebruik dat ook als ik mijn kennis aan anderen over wil brengen.
Weegschaal is mijn sterrenbeeld, ik weeg altijd dingen tegen elkaar af, bekijk het graag van verschillende kanten en streef naar harmonie. Richt mij graag op het positieve; de mogelijkheden in plaats van de beperkingen.
Zelf geniet ik wanneer ik zie dat anderen plezier en profijt hebben van de "tips" en "tops", die ik tijdens het bewegingsprogramma geef.

 

Tennis is van jongs af aan mijn sport. Ik zie het als een ultieme workout voor core stabiliteit, spierkracht en cardio. Naast dat ik tennis zelf graag beoefen, geef ik ook trainingen. Ik draag graag mijn kennis en ervaring over. Mijn doel is dat plezier in tennis voorop staat.  

 

Mijn achtergrond

Ik ben opgeleid tot 1e graad docent Bewegingsonderwijs aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Groningen. Sinds 1998  tot 2022 ben ik werkzaam als docent Bewegingsonderwijs in het Voortgezet Onderwijs (waar ik op examen niveau les geef). Daarnaast heb ik mij verdiept en geschoold in sportmanagement, tennis, ontspanningsmassage, stoelmassage, anatomie /fysiologie en motiverende gespreksvoering.
Na mijn studie reisde ik veel en gaf in diverse landen sport- en bewegingsleer.